Φακός ζουμ 30x με ενσωματωμένη ποιότητα ZEISS®

Φακός ζουμ 30x με ενσωματωμένη ποιότητα ZEISS®

Το αποτέλεσμα της εξειδίκευσης της ZEISS® που υπερβαίνει τα 150 χρόνια στην κατασκευή οπτικών υψηλής ακρίβειας είναι ξεκάθαρο: αυτός ο φακός 24-720mm αποδίδει τα πορτραίτα, τα κοντινά πλάνα και τα τοπία με μοναδικό ρεαλισμό από κάθε οπτική γωνία, με απόλυτη ευκρίνεια και υψηλή αντίθεση. Η αντιανακλαστική επίστρωση πολλαπλών στρώσεων ZEISS® T* εξαλείφει αποτελεσματικά την εμφάνιση ειδώλων και τις αντανακλάσεις από τη επιφάνεια.

Αισθητήρας Exmor R® CMOS για πρόσθετη ευαισθησία

Αισθητήρας Exmor R® CMOS για πρόσθετη ευαισθησία

Όσο περισσότερο φως εισέρχεται στον αισθητήρα, τόσο πιο φωτεινή είναι η εικόνα που προκύπτει. Για το λόγο αυτό, ο αισθητήρας Exmor R® CMOS με 18,2 ενεργά megapixel χρησιμοποιεί σχεδίαση με οπίσθιο φωτισμό ώστε να επιτρέπει τέσσερις φορές περισσότερο φως από έναν πιο συμβατικό αισθητήρα, έχει διπλάσια ευαισθησία στο φως και διαθέτει τεχνολογία κατακόρυφου μετατροπέα A/D της Sony για μείωση του θορύβου της εικόνας.

BIONZ X™ για μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερο θόρυβο

BIONZ X™ για μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερο θόρυβο

Για τη μετατροπή των δεδομένων από τον αισθητήρα Exmor R® CMOS σε εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι επεξεργαστής εικόνας BIONZ X ενσωματώνει τεχνολογίες αναπαραγωγής λεπτομερειών, μείωσης της περίθλασης και μείωσης του θορύβου ανάλογα με την περιοχή. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει την αναπαραγωγή ρεαλιστικών εικόνων με πιο φυσικά χρώματα και υφών με εντυπωσιακή ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο.

OLED Tru-Finder™ για καλύτερη παρακολούθηση

OLED Tru-Finder™ για καλύτερη παρακολούθηση

Το OLED Tru-Finder™ διαθέτει υψηλή αντίθεση και είναι πολύ φωτεινότερο από τα συμβατική ηλεκτρονικά εικονοσκόπια, ενώ τώρα διαθέτει ακόμα πιο μικρές διαστάσεις. Προσφέρει προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο και διάφορες πληροφορίες λήψης, ώστε να τραβάτε φωτογραφίες που αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη. Επιπλέον, είναι πτυσσόμενο για φορητότητα, ασφάλεια και πρακτικότητα.

Ανακλινόμενη οθόνη LCD 180° για εύκολο καδράρισμα

Ανακλινόμενη οθόνη LCD 180° για εύκολο καδράρισμα

Η οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης στο πίσω μέρος της μηχανής έχει δυνατότητα κλίσης έως και 180°. Έτσι, όταν βρίσκεστε μπροστά από τη μηχανή, μπορείτε εύκολα να κοιτάξετε στην οθόνη LCD για να ελέγξετε το κάδρο πριν τραβήξετε μια selfie, για παράδειγμα. Αυτή η ευελιξία σάς επιτρέπει επίσης να διατηρήσετε εύκολα τη στάση που θέλετε ενώ παρακολουθείτε μια σκηνή που θέλετε να τραβήξετε από χαμηλή γωνία.

Χειρισμός από αποστάση και κοινή χρήση με ένα άγγιγμα

Χειρισμός από αποστάση και κοινή χρήση με ένα άγγιγμα

Ο τηλεχειρισμός με ένα άγγιγμα σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το smartphone ή το tablet σας ως εικονοσκόπιο και τηλεχειριστήριο για την ψηφιακή φωτογραφική σας μηχανή, ενώ με την κοινή χρήση με ένα άγγιγμα μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο από τη μηχανή σας. Σε κάθε περίπτωση, αν εγκαταστήσετε την εφαρμογή Imaging Edge Mobile σε smartphone ή tablet Android με δυνατότητα NFC, θα μπορείτε να αποφύγετε τις περίπλοκες ρυθμίσεις και να δημιουργείτε ασύρματη σύνδεση ακουμπώντας απλώς τη συσκευή σας στη φωτογραφική μηχανή. Τώρα μπορείτε να ελέγξετε τη μηχανή σας από το smartphone. Τραβήξτε λήψεις που μέχρι πρότινος φάνταζαν ακατόρθωτες, μπείτε κι εσείς σε μια ομαδική φωτογραφία και μεταφέρετε τις λήψεις σας αμέσως στο smartphone για να τις μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν έχετε NFC; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να συζεύξετε τις συσκευές και με μη αυτόματο τρόπο.

Πιο ευέλικτα φορμά ταινιών

Πιο ευέλικτα φορμά ταινιών

Πέρα από το φορμά υψηλής ευκρίνειας AVCHD, η κάμερα καταγράφει ταινίες με εξαιρετική λεπτομέρεια και ομαλότητα στις σκηνές δράσης, καθώς και με ήχο υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη πιστότητα στις αρχικές πηγές, χάρη στο φορμά XAVC S .

Δακτύλιος ελέγχου και λαβή για σταθερό κράτημα

Δακτύλιος ελέγχου και λαβή για σταθερό κράτημα

Για πλήρη λειτουργικότητα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε λειτουργίες που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως χειροκίνητη εστίαση, ζουμ με βήματα, γρήγορο ζουμ και πολλές άλλες στο δακτύλιο ελέγχου που βρίσκεται στην περιφέρεια του φακού και κατόπιν να αποκτήσετε πρόσβαση και να τις χρησιμοποιήσετε άμεσα όπως χρειάζεται κατά τη λήψη. Επιπλέον, η λαβή της μηχανής έχει σχεδιαστεί εργονομικά για βέλτιστη σταθερότητα στο χειρισμό κάθε φορά.

Έξυπνη ενεργή λειτουργία για αποφυγή της θόλωσης

Έξυπνη ενεργή λειτουργία για αποφυγή της θόλωσης

Τραβήξτε ταινίες χωρίς τρίποδο με σιγουριά. Η έξυπνη ενεργή λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία ανάλυσης καρέ της Sony και τη σταθεροποίηση εικόνας σε 5 άξονες , αντισταθμίζει την αστάθεια της μηχανής. Η λειτουργία αυτή μειώνει τη θόλωση που προκύπτει στις εικόνες κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο ή ενώ παρακολουθείτε ένα κινούμενο θέμα.

Λειτουργίες P/A/S/M για έκθεση με τον τρόπο που θέλετε

Λειτουργίες P/A/S/M για έκθεση με τον τρόπο που θέλετε

Δοκιμάστε τη δημιουργικότητά σας με τις λειτουργίες Προγράμματα AE (P)/Προτεραιότητα διαφράγματος (A)/Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου (S)/Χειροκίνητη (M). Αυτές οι λειτουργίες προσφέρουν όλη την ευελιξία που χρειάζεστε για τον χειροκίνητο έλεγχο της έκθεσης και τη ρύθμιση της θόλωσης του φόντου, ώστε να τραβήξετε την εικόνα που θέλετε.

Προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις για εξειδικευμένο έλεγχο

Προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις για εξειδικευμένο έλεγχο

Αντιστοιχίστε τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε συχνά (Λειτουργία εστίασης, Ισορροπία λευκού,Εφέ εικόνας κ.λπ.) σε προσαρμοζόμενα κουμπιά και πλήκτρα για ευκολότερη, πιο γρήγορη πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες κατά τη λήψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε 12 λειτουργίες στο κουμπί λειτουργιών και κατόπιν να το πατήσετε, να επιλέξετε μια λειτουργία και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της μέσω του δακτυλίου ελέγχου ή του πίσω περιστροφικού χειριστηρίου.

Γρήγορη, έξυπνη αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας

Γρήγορη, έξυπνη αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας

Ο βελτιωμένος αλγόριθμος χωρικής ανίχνευσης αντικειμένων βελτιστοποιεί την ακρίβεια της οδήγησης του φακού, για ακόμα ταχύτερη αυτόματη εστίαση και αποτύπωση περισσότερων φευγαλέων στιγμών με ευκολία.

Ψηφιακός μετρητής επιπέδου για ομοιόμορφο καδράρισμα

Ψηφιακός μετρητής επιπέδου για ομοιόμορφο καδράρισμα

Ο ψηφιακός μετρητής επιπέδου της μηχανής χρησιμοποιεί εύχρηστα γραφικά για να υποδείξει με σαφήνεια εάν η μηχανή είναι επίπεδη και ενεργοποιεί λεπτομερείς ρυθμίσεις οριζόντιας ευθυγράμμισης στη διάρκεια της λήψης. Είναι χρήσιμος για την αποφυγή της αστάθειας της μηχανής, ώστε να εξασφαλίσετε σταθερές λήψεις με σωστή σύνθεση του κάδρου.

Εφαρμογές PlayMemories Camera Apps για προσαρμοσμένη λειτουργικότητα

Εφαρμογές PlayMemories Camera Apps για προσαρμοσμένη λειτουργικότητα

Ενισχύστε τη δημιουργική σας έκφραση με τις εφαρμογές PlayMemories Camera Apps. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη σειρά διασκεδαστικών εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα. Οι εφαρμογές αυτές δεν προσφέρουν μόνο εξαιρετική λειτουργικότητα, αλλά είναι το απόλυτο μέσο για να εξατομικεύσετε τη μηχανή σας για να εκπληρώσετε τους φωτογραφικούς στόχους σας. Σημείωση: Η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών εξαρτάται από την περιοχή.

Συμβατότητα iMovie και Final Cut Pro X

Συμβατότητα iMovie και Final Cut Pro X

Αυτό το προϊόν είναι συμβατό με τα Final Cut Pro X και iMovie.

Αισθητήρας

Τύπος αισθητήρα

Αισθητήρας Exmor R® CMOS τύπου 1/2,3 (7,82 mm)


Αριθμός pixel (ενεργά)

18,2 MP


Φακός

Τύπος φακών

Φακός ZEISS Vario-Sonnar® T*


Αριθμός F (μέγιστο διάφραγμα)

F3,5 (W) - 6,4 (T)


Εστιακή απόσταση

f=4,1-123 mm


ΓΩΝΙΑ ΘΕΑΣΗΣ (ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΜΑ 35 MM)

84 μοίρες - 3 μοίρες 30 λεπτά (24 - 720 mm)


Εύρος εστίασης (από το μπροστινό μέρος του φακού)

iAuto: AF (W: Περίπου 5 cm (0,16 ft.) έως το άπειρο, T: Περίπου 250 cm (8,20 ft.) έως το άπειρο)/Αυτόματο πρόγραμμα: AF (W: Περίπου 5 cm (0,16 ft.) έως το άπειρο, T: Περίπου 250 cm (8,20 ft.) έως το άπειρο)


Οπτικό ζουμ

30x


Ζουμ ευκρινούς εικόνας (στατική εικόνα)

18M περίπου 60x/10M περίπου 80x/5,0M περίπου 113x/VGA περίπου 459x/13M (16:9) περίπου 60x/2,1M (16:9) περίπου 153x


Ζουμ ευκρινούς εικόνας (ταινία)

Περίπου 60x


Ψηφιακό ζουμ (φωτογραφία)

Έως 120x (VGA)


Οθόνη

Τύπος οθόνης

3,0'' (7,5 cm) (4:3) / 921.600 κουκίδες / Xtra Fine / TFT LCD


Έλεγχος φωτεινότητας

Αυτόματη, Χειροκίνητη (5 βημάτων)


Εικονοσκόπιο

Εικονοσκόπιο

Ηλεκτρονικό οθφαλμοσκόπιο τύπου 0,2


Φωτογραφική Μηχανή

Μηχανή επεξεργασίας εικόνας

BIONZ X™


STEADYSHOT (ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ)

Optical SteadyShot


Τύπος εστίασης

Αυτόματη εστίαση με εντοπισμό αντίθεσης


Λειτουργία εστίασης

Αυτόματη εστίαση μίας λήψης, Συνεχής αυτόματη εστίαση, Άμεση χειροκίνητη εστίαση, Χειροκίνητη εστίαση


Λειτουργία φωτομέτρησης

Πολλαπλών μοτίβων, Κεντροβαρής, Σημείου


Αντιστάθμιση έκθεσης

+/- 3,0 EV, βήμα 1/3 EV


Ευαισθησία ISO (στατική εικόνα) (προτεινόμενος δείκτης έκθεσης)

ISO 80-12800


Ευαισθησία ISO (βίντεο)

ISO 80-3200


Λειτουργίες ισορροπίας λευκού

Αυτόματο, Φως ημέρας, Σκιά, Συννεφιά, Λάμπα πυράκτωσης, Φως φθορισμού: Ψυχρό λευκό, Φως φθορισμού: Λευκό ημέρας, Φως φθορισμού: Φως ημέρας, Φλας, Προσαρμογή, Με ένα πάτημα, Ρύθμιση με ένα πάτημα


Ταχύτητα κλείστρου

iAuto (4" - 1/2000)/Αυτόματο πρόγραμμα (1" - 1/2000)/Προτεραιότητα διαφράγματος (8" - 1/2000)/Προτεραιότητα κλείστρου (30" - 1/2000)/ Χειροκίνητη (30" - 1/2000)


Λειτουργία λήψης

Έξυπνη αυτόματη ρύθμιση, Superior Auto, Αυτόματο πρόγραμμα, Προτεραιότητα διαφράγματος, Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου, Χειροκίνητη έκθεση, MR (Ανάκληση μνήμης) 1,2,3, Λειτουργία ταινίας (Αυτόματο πρόγραμμα, Προτεραιότητα διαφράγματος, Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου, Χειροκίνητη έκθεση), Panorama, Επιλογή σκηνής


Επιλογή σκηνής

Πορτραίτο, Εξελιγμένες λήψεις σπορ, Τοπίο, Ηλιοβασίλεμα, Νυχτερινή σκηνή, Χειροκίνητη λήψη σε λυκόφως, Νυχτερινό πορτραίτο, Αποφυγή θόλωσης κινούμενης εικόνας, Κατοικίδιο, Γκουρμέ, Παραλία, Χιόνι, Soft Skin, Υψηλή ευαισθησία


Ταχύτητα συνεχούς λήψης (μέγιστη) (με μέγ. pixel εγγραφής)

10 fps (για έως και 10 λήψεις)


Αυτόματος χρονοδιακόπτης

Ανενεργό/10 δευτ. /5 δευτ. /2 δευτ. /3 συνεχείς λήψεις με επιλογή καθυστέρησης 10 δευτ. 5 δευτ. ή 2 δευτ. / 3 συνεχείς λήψης οριοθέτησης έκθεσης (bracketing) με επιλογή καθυστέρησης 10 δευτ. 5 δευτ. ή 2 δευτ. .


Panorama (λήψη)

Intelligent Sweep Panorama (υποστήριξη μορφής 360)


Εφέ εικόνας

Ταινία: Toy camera, ποπ χρώματα, ποστεροποίηση, ρετρό φωτογραφία, χαμηλοί-υψηλοί τόνοι, μερικό χρώμα, μονοχρωμία υψηλής αντίθεσης, θολή εστίαση, απομίμηση ζωγραφικής HDR, μονοχρωμία πλούσιων τόνων, μινιατούρα, υδατογραφία, εικόνα / Φωτογραφία: Toy camera, ποπ χρώματα, ποστεροποίηση, ρετρό φωτογραφία, χαμηλοί-υψηλοί τόνοι, μερικό χρώμα, μονοχρωμία υψηλής αντίθεσης, θολή εστίαση, απομίμηση ζωγραφικής HDR, μονοχρωμία πλούσιων τόνων, μινιατούρα, υδατογραφία, εικόνα


Αυτόματη περιστροφή εικόνας

Ναι


Ελάχιστος φωτισμός

Ταινία: Αυτόματο 6 lux (ταχύτητα κλείστρου 1/30)


Διόρθωση κόκκινων ματιών ενσωματωμένου φλας

Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση


Φλας

Λειτουργία φλας

Αυτόματο / Ενεργοποιημένο φλας / Αργός συγχρονισμός / Οπίσθιος συγχρονισμός / Χωρίς φλας


Τύπος φλας

Ενσωματωμένο, χειροκίνητη αναδίπλωση


AF Illuminator

Αυτόματο / Απενεργοποίηση


Οριοθέτηση έκθεσης (Bracketing)

Ναι


Εύρος φλας

ISO Auto: Περίπου 0,3 m έως 5,4 m (W)/περίπου 2,5 m έως 3,0 m (T)


Εγγραφή

Συμβατά μέσα εγγραφής

Memory Stick Duo™, Memory Stick PRO Duo™, Memory Stick PRO Duo™ (High Speed), Memory Stick PROHG Duo™, Memory Stick Micro™, Memory Stick Micro™ (Mark2), κάρτα μνήμης SD, κάρτα μνήμης SDHC, κάρτα μνήμης SDXC (UHS-I), κάρτα μνήμης microSD, κάρτα μνήμης microSDHC, κάρτα μνήμης microSDXC


Φορμά εγγραφής

Φωτογραφία: JPEG (συμβατότητα με DCF Έκδ.2.0, Exif Έκδ.2.3, MRF Baseline), Ταινία: Φορμά XAVC S, AVCHD, συμβατότητα με Έκδ.2.0, MP4


Λειτουργία εγγραφής ταινίας (NTSC)

Λειτουργία NTSC: AVCHD (έως 1.920 x 1.080/60p στα 28 Mbps)/XAVC S (έως 1.920 x 1.080/60p στα 50 Mbps)/MP4 (έως 1.920 x 1.080/60fps στα 28 Mbps)


Λειτουργία εγγραφής ταινίας (PAL)

Λειτουργία PAL: AVCHD (έως 1.920 x 1.080/50p στα 28 Mbps)/XAVC S (έως 1.920 x 1.080/50p στα 50 Mbps)/MP4 (έως 1.920 x 1.080/50fps στα 28 Mbps)


Ανάλυση φωτογραφίας

Λειτουργία 3:2: 16M (4.896 × 3.264)/8,9M (3.648 × 2.432)/4,5M (2.592×1.728), Λειτουργία 4:3: 18M (4.896 × 3.672)/10M (3.648×2.736)/5M (2.592×1.944)/VGA, Λειτουργία 16:9: 13M (4.896 × 2.752)/7,5M (3.648 × 2.056)/2,1M (1.920 × 1.080), Λειτουργία 1:1: 13M (3.664 × 3.664)/7,5M (2.736 × 2.736)/3,7M (1.920 × 1.920), Sweep Panorama: Ευρεία (7.152 × 1.080/4.912 × 1.920), Τυπική (4.912 × 1.080/3.424 × 1.920), 360 (11.520 × 1.080)


Διασύνδεση

Τερματικά εισόδου και εξόδου

Υποδοχή Multi/Micro USB


USB υψηλής ταχύτητας (USB 2.0)


Micro HDMI


NFC

Τηλεχειρισμός "με ένα άγγιγμα"


Κοινή χρήση με ένα άγγιγμα


Ασύρματες δυνατότητες

Wi-Fi®


Λειτουργία NFC με ένα άγγιγμα


Ισχύς

Κατανάλωση ενέργειας (κάμερα)

Περίπου 1,4 W με την οθόνη LCD και 1,5 W με το εικονοσκόπιο (πρότυπο CIPA)


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ (ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) (CIPA) 

Έως 390 λήψεις/195 λεπτά


Παρεχόμενη μπαταρία

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1


Άλλα

Photo Creativity

Ναι


Λειτουργίες αναπαραγωγής

BRAVIA® Sync (Έλεγχος για HDMI), Αυτόματος προσανατολισμός, Παρουσίαση εικόνων, Κίνηση προς τα εμπρός/πίσω (ταινία), Διαγραφή, Προστασία, Motion Shot Video, Εφέ διόρθωσης, Προβολή ευρετηρίου 9/25 καρέ


Αναπαραγωγή δεικτών

9 / 25 εικόνες


Ζουμ κατά την αναπαραγωγή

Εξαρτάται από το μέγεθος της εικόνας


Μέγεθος και Βάρος

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Π X Υ X Β) (ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)

102,0 x 58,1 x 35,5 mm


ΒΑΡΟΣ (ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ CIPA)

218 g (μόνο σώμα)


245 g (με μπαταρία και πολυμέσα)    


Brand :
Sony
Megapixels :
18,2 - 20,4MP
MIC Input :
OXI
Wi-fi :
ΝΑΙ
Αισθητήρας :
1/2,3" (7,82 mm)
Βίντεο :
Full HD
Εικονοσκόπιο :
ΝΑΙ
Ζουμ :
28x - 35x
Φακός :
ZEISS
Διαθεσιμότητα:
Σε απόθεμα
Κατασκευαστής / Μάρκα:
Sony
94512878412
539,00 
379,00 
Κερδίζετε: 160,00 €
Σε απόθεμα
Με πιστωτική κάρτα από 11,05 € / μήνα σε 36 δόσεις
Αριθμός δόσεων ποσό/μήνα
2 Άτοκες 189.5 €
3 Άτοκες 126.33 €
4 Άτοκες 94.75 €
5 Άτοκες 75.8 €
6 Άτοκες 63.17 €
7 Άτοκες 54.14 €
8 Άτοκες 47.38 €
9 Άτοκες 42.11 €
10 Άτοκες 37.9 €
11 Άτοκες 34.45 €
12 Άτοκες 31.58 €
13 29.15 €
14 27.07 €
15 25.27 €
16 23.69 €
17 22.29 €
18 21.06 €
19 19.95 €
20 18.95 €
21 18.05 €
22 17.23 €
23 16.48 €
24 15.79 €
25 15.92 €
26 15.31 €
27 14.74 €
28 14.21 €
29 13.72 €
30 13.27 €
31 12.84 €
32 12.44 €
33 12.06 €
34 11.7 €
35 11.37 €
36 11.05 €
+
Κάντε μία ερώτηση
Δωρεάν Μεταφορικά
Μέθοδοι Πληρωμής
Δες Σχετικά
Δείτε επίσης
Παράδοση με Ασφάλεια

Προδιαγραφές Covid-19 Free

Άμεση παράδοση

Σε όλες τις παραγγελίες εντός Αττικής

Δωρεάν παράδοση

για παραγγελίες άνω των 85€

Δωρεάν επίδειξη και συντονισμό

για συστήματα εικόνας και ήχου

Επίσημη εργοστασιακή εγγύηση Sony

με πανευρωπαϊκή κάλυψη